? L'actual president dels Estats Units i candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, va negar ahir la victòria del seu rival, Joe Biden, i va assegurar que les eleccions «en cap cas s'han acabat». En un comunicat, el seu equip afirma que a partir de demà els seus advocats iniciaran la seva estratègia als tribunals per «garantir que les lleis electorals es compleixen i que el gua-nyador de debò» sigui reconegut. Segons Trump, s'han comptat vots «fraudulents, fabricats, i ha votat gent que no podia o que havia mort». «Els americans tenen dret a unes eleccions honestes: això vol dir comptar tots els vots legals, i no comptar cap vot il·legal», va afirmar.

«Joe Biden no ha estat certificat com a guanyador a cap dels estats, encara menys en els que són molt ajustats i on hi ha d'haver recomptes obligatoris, o en estats on la nostra campanya té recursos legítims als tribunals que poden determinar el guanyador final», va afirmar el republicà.

Donald Tump passa a allargar la llista de presidents dels Estats Units que perden la reelecció. Després de perdre contra el candidat demòcrata, Joe Biden, Trump passa a ser el cinquè president que es queda sense un segon mandat en els darrers 100 anys i el primer que perd la reelecció en gairebé les tres últimes dècades.

Els altres presidents dels Estats Units que tampoc van renovar mandat van ser: Herbert Hoover, qui va perdre les eleccions del 1932, Gerald Ford (1976), Jimmy Carter (1980) i George Bush (1992).