El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, va admetre ahir que a la desescalada de la primera onada del maig i juny «potser es va anar massa ràpid» i va afegir que ara s'hauran d'anar flexibilitzant les restriccions de manera més progressiva. «Si no, tornarem a estar igual en un mes», va avisar el vicepresident català en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aragonès va dir que la setmana que ve es decidirà si s'incrementen, es mantenen o es redueixen les restriccions però no va voler avançar cap escenari.

Segons Aragonès, la situació actual està «estabilitzada» i s'ha arribat al pic però ara cal baixar i «costa molt». «No tornarem al febrer. Queda un hivern molt llarg», va concloure.

El també coordinador nacional d'ERC va defensar que el seu partit facilitarà la tramitació dels pressupostos de l'estat perquè «cal donar resposta a moltes urgències del dia a dia» i va admetre que si no hi hagués una situació de pandèmia, la posició hauria estat una altra.

Segons Aragonès, no s'han de sacrificar els objectius polítics de l'autodeterminació i l'amnistia però tampoc s'han de sacrificar les urgències a curt termini. I en aquest context, ha apostat perquè les dues dinàmiques «vagin en paral·lel».