El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat de nou per a dimecres l'exgerent de CDC Germà Gordó, perquè declari com a investigat pel presumpte blanqueig de capitals en petites quantitats en la formació.

La seva compareixença ja ha estat ajornada dues vegades. L'última va ser dimarts passat, a causa que l'exgerent convergent va comunicar que es trobava en aïllament preventiu perquè havia tingut contacte estret amb una persona amb coronavirus.

Gordó, que haurà de comparèixer per videoconferència des dels jutjats de Barcelona, està imputat en la peça separada denominada Donacions Blanqueig del cas que investiga el presumpte finançament irregular de CDC, causa coneguda com del 3 per cent, després que l'extresorer del partit Daniel Osàcar l'assenyalés com el presumpte responsable que controlava el sistema de blanqueig en petites quantitats al partit.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 va tenir en compte la declaració d'Osàcar, qui va afirmar que Gordó «va idear la operativa, la va planejar i va dirigir la seva implementació», segons l'escrit del jutge.