La Direcció General d'Afers Religiosos, dins del Departament de Justícia, portarà al Procicat una proposta per limitar a un centenar de persones l'aforament en actes religiosos.

Justícia va informar ahir que ho farà per evitar «noves concentracions multitudinàries» com la del dissabte passat a la Sagrada Família, que va reunir unes 600 persones. Aquesta limitació se sumaria a l'actual del 30% de la capacitat en actes religiosos i s'aplicaria «malgrat que es facin en espais amb gran capacitat».

El departament, a través d'Afers Religiosos, ha traslladat el seu malestar a l'arquebisbat de Barcelona per la «desproporcionada i inoportuna» concentració de persones en la beatificació de dissabte passat i ha fet una crida a la responsabilitat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ja va apuntar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que s'haurien de revisar els criteris quan es tracta d'esglésies grans que congreguen centenars de persones.

L'acte va tenir la presència del director general de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, així com la del tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Albert Batlle i del comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religió del consistori, Khalid Ghali.