El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assegurat que considera l'opció que l'AVE low cost pari a estacions com Girona, Lleida, Tarragona i Figueres. En una entrevista a El Periódico, va afegir que li agradaria que l'ALVO, amb tarifes econòmiques de 10 euros, es poses en marxa a principi de l'any que ve, tot i admetre que dependrà de les necessitats de viatjar de la gent. De fet, es tracta d'un projecte que ja s'hauria d'haver posat en marxa, però la pandèmia de la covid-19 l'ha aturat. D'altra banda, Táboas es va mostrar partidari de firmar un contracte amb la Generalitat sobre Rodalies.

Táboas va concretar que l'any que ve es destinaran 262 MEUR a Catalunya, xifra que suposa més del doble del que es va invertir en els anys anteriors. «A Catalunya volem créixer. L'objectiu és créixer en el servei públic: passar dels 450.000 passatgers al dia a més de 600.000 al dia. I nous trens, ja que des del 2006 no es compren trens de Rodalies», va afegir.

En aquest sentit, Táboas va afirmar que vol crear un consell assessor per a Renfe Catalunya amb representants de la societat civil empresarial i dels sectors perquè els ajudin a «prendre el pols de la societat catalana». Táboas va confirmar que la direcció del negoci de transports multiproducte se situarà a Barcelona perquè es tracta «d'una àrea que creixerà molt».

D'altra banda, Táboas es va mostrar partidari de firmar un contracte amb la Generalitat com el que ja està firmat amb l'Estat. Si no hi ha un contracte no es poden fer determinades inversions perquè el Tribunal de Comptes hi podria «posar entrebancs», va comentar.