El Govern va decidir posposar fins avui a les 09.00 hores el tràmit per sol·licitar les ajudes a les persones autònomes que s'han vist afectades per l'impacte de la covid-19.

La web del Departament de Treball va quedar saturada durant bona part del matí d'ahir davant l'allau de sol·licituds -cosa que va generar les queixes de molts usuaris- i l'executiu català va decidir parar el sistema i reforçar la plataforma tecnològica VÀLid, gestionada per l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i que permet autentificar els sol·licitants. Fins ahir, s'havien tramitat correctament 3.543 peticions d'ajuda a autònoms.

Segons el Departament de Polítiques Digitals, la plataforma va donar «unes quants incidències» durant el matí a causa de l'alta demanda simultània, situació que va fer alentir el procés i va provocar «talls en el servei de tramitació».

Per tal de poder accelerar el procés, el Govern va estar treballant perquè el sistema VÀLid quedés reforçat. La Generalitat va decidir atorgar les ajudes pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària.

Aquesta ajuda disposa d'un pressupost de 20 milions d'euros, que es donen per ordre cronològic d'arribada i preveu beneficiar unes 10.000 persones treballadores autònomes.