Els empresaris del sector de la restauració estan posant en marxa nous serveis per aconseguir fonts d'ingressos per als seus negocis. Fer menjar per emportar o servir a domicili no genera prou diners per mantenir les estructures d'uns restaurants majoritàriament concebuts per acollir clients i no per fer menjar per portar a casa dels usuaris o per ser recollit als locals.

Un d'aquest empresaris és el berguedà Jordi Millan, propietari del restaurant Glaç i del càtering de còctels Gintònic.cat. Aquest cap de setmana ha fet realitat un vell projecte que la covid-19 ha accelerat. La iniciativa porta per nom Local Sushi i consisteix a portar a domicili aquest popular menjar japonès a base d'arròs i peix cru a domicili a Berga i també a pobles del voltant els caps de setmana.

Millan explica que és un amant del sushi i de la pesca, afició que pràctica al delta de l'Ebre. D'aquestes dues passions compartides en família neix aquesta proposta que en el seu inici «ha anat molt bé i confio que segueixi així». En el seu cas, d'una plantilla de 10 persones, 4 treballen i la resta estan en ERTO.