L'Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat disculpes per si algú s'ha pogut ofendre per la missa que va aplegar 600 persones a la Sagrada Família. "Hem intentat complir les normes que teníem. Demano perdó si he fet alguna cosa malament però he intentat fer les coses ben fetes", ha afegit en una entrevista a 'Ser Catalunya'. En aquest sentit, ha assegurat que es va complir l'aforament del 30% que, segons ha dit, permetia fins a 800 persones. Omella ha rebutjat la proposta del Departament de Justícia de limitar els actes religiosos a 100 persones perquè, segons ha dit, "no és el mateix una església petita que una de gran". En declaracions a TV3, s'ha mostrat disposat a ajornar el pròxim gran acte previst.

Segons Omella, tothom comet "desencerts" a la vida i el que s'ha de fer és demanar perdó. En aquest sentit, ha admès que la missa amb 600 persones pot ser una equivocació. "Si t'has equivocat demanes perdó i ja està. Jo vull evitar confrontar-nos entre nosaltres", ha conclòs. Omella ha afirmat que en situació de pandèmia hi ha una "incertesa" que fa que no se sàpiga com encertar-la. Tot i així, ha assegurat que han intentat "amb humilitat" seguir les normes.

L'arquebisbe ha explicat que ha parlat amb la consellera de Justícia, Ester Capella, i amb el responsable d'Afers Religiosos i ha apostat per potenciar el diàleg entre institucions. Segons ha dit, el Govern tenia la invitació i sabia que se celebrava l'acte de beatificació a la Sagrada Família.

Omella ha concretat que ha quedat amb Capella que es veuran aquesta setmana per parlar i ha avançat que no està d'acord amb la proposta que el Departament de Justícia traslladarà al Procicat per limitar a 100 l'aforament màxim a actes religiosos a banda del 30%. I ha recordat que la religió i les celebracions litúrgiques són un dret fonamental juntament amb el dret a manifestació i la llibertat d'expressió.

En declaracions a 'Els Matins a TV3', Omella ha defensat que la Sagrada Família no es pot comparar amb una església petita perquè "hi ha una corrent d'aire impressionant" i es tracta d'un lloc molt ventilat.

L'arquebisbe creu que el Govern no els acabarà sancionant i que es limitaran a fer una investigació per veure si s'han respectat les normes. Tot i així, ha assegurat que no vol privilegis i que, per tant, si s'ha de fer una sanció, es farà. Malgrat tot, s'ha mostrat convençut que s'han respectat les normes "totalment".

Pel que fa a les futures celebracions religioses, Omella s'ha mostrat disposat a ajornar la pròxima gran celebració que és l'ordenació episcopal del bisbe auxiliar.