La residència Sant Bernabé de Berga ha registrat quatre defuncions per covid-19 aquest cap de setmana. Així ho va explicar aquest dilluns l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa telemàtica en la qual també va informar que el centre assistencial berguedà té 41 casos positius de coronavirus entre els seus residents. Pel que fa als treballadors de la residència, hi ha 20 persones afectades pel virus. «Hem de lamentar profundament quatre defuncions a la residència que hi ha hagut en el decurs d'aquest cap de setmana. Una va ser dissabte i tres diumenge», va concretar Venturós.

El 2 de novembre passat es van comptabilitzar 39 casos positius entre els usuaris de la residència Sant Bernabé de Berga. A més, 6 de les persones amb resultat positiu van requerir el seu ingrés a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé per poder ser tractades de la malaltia. També es van registrar 15 casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral del centre residencial. Una setmana més tard i després de conèixer els resultats del segon cribratge a la residència, hi ha hagut un increment de dos residents i cinc treballadors.

Els usuaris de la residència Sant Bernabé afectats per la covid-19 continuen aïllats a les seves habitacions seguint el protocol marcat pel departament de Salut. Montse Venturós va dir que «persones de salut pública ens estan donant suport i també professionals del centre d'atenció primària d'aquí a la ciutat, que fan visites diàries a la residència. A més, dos dies a la setmana la persona encarregada de l'àmbit de psicologia de la residència telefona a totes les famílies per exposar-los en quina situació es troben els seus familiars». L'alcaldessa va recalcar que els treballadors del centre també truquen a les famílies per informar de l'estat dels residents. «Malgrat que no poden tenir visites, sí que tenen un acompanyament molt accentuat per part dels treballadors de la residència, que estan en contacte amb totes les famílies, també amb les dels que no han donat positiu, ja que aquestes persones també estan aïllades i no tenen contacte amb el seus familiars», va exposar Venturós.

Tot i aquest acompanyament, Venturós va mostrar la seva preocupació per l'estat dels residents i va assegurar que «la situació emocional dels avis evidentment ens preocupa, de la mateixa manera que també preocupa als professionals de la residència. No és gens agradable haver-se d'estar aïllat i tampoc és gens agradable no poder rebre visites, veure els teus companys i tenir la quotidianitat habitual. Desconec l'estat de cada una d'aquestes persones però és lògic i evident que bé no ho estan passant».

Amb 20 treballadors afectats pel virus, la residència Sant Bernabé ha pogut cobrir totes les places amb substituts. A més, Venturós va destacar que «també hem començat a reincorporar personal de la residència que havia estat portador de la covid i que ja ha estat donat d'alta».

Sis denúncies a la ciutat

La Policia Local de Berga ha realitzat en l'última setmana un total de 32 serveis derivats de l'estat d'alarma a la ciutat. A més, segons va explicar l'alcaldessa, s'han hagut d'interposar sis denúncies per incomplir les normes de la covid-19. En concret, hi ha hagut 2 denúncies per l'incompliment de l'ús de la mascareta i sis denúncies per saltar-se les restriccions de mobilitat horària.