? El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'hospital Germans Trias i Pujol, Bonavetura Clotet, va demanar ahir prudència davant de l'optimisme generat per l'anunci de la companyia Pfizer que assegura que la seva vacuna té un 90% d'efectivitat.

En una entrevista a Ràdio 4 , el doctor va dir que abans que res s'ha de conèixer els detalls de l'estudi i esperar que acabi i va avisar que en aquest anunci hi ha «estratègia de màrketing». «És obvi que al darrere d'aquest anunci hi ha un interès molt important de borsa i de remoure-ho tot», va assegurar.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de covid-19 a l'Hospital del Mar, Robert Güerri, va dir a Catalunya Ràdio que a la vacuna «li queda un camí molt llarg» i va apuntat que la notícia «va sortir d'un anunci de premsa de la companyia». «Encara s'ha d'aprovar, distribuir i comercialitzar, queden 4 o 5 mesos per endavant com a mínim», va alertar. Clotet, per la seva banda, va afegir que evidentment estan «contents» però va demanar «no magnificar notícies». Segons el doctor, aquest anunci podria «distorsionar» la percepció de la ciutadania per la velocitat del procés i va apuntar que cal que es detalli bé les particularitats de la vacuna i es concreti els percentatges de protecció, la durada de la immunitat i si desenvolupa la mateixa resposta en joves que en persones grans. Clotet va demanar centrar ara l'atenció en els tests ràpids per poder fer confinaments ràpids i treballar també en altres tractaments.