L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, juntament amb 16 alcaldes del Baix Llobregat, tots del PSC, han demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, la reobertura «immediata» dels establiments de restauració i hostaleria.

L'Ajuntament de l'Hospitalet va explicar ahir que els alcaldes van fer la petició en una carta, enviada el 9 de novembre i que encara no ha estat contestada, en què expressaven la seva preocupació per la situació «dramàtica» que afronta el sector. El text recull que els municipis del Baix Llobregat «estan patint de manera especial el tancament temporal de milers i milers d'establiments pertanyents a aquests sectors sense haver-los donat una alternativa de viabilitat que els ajudi a superar aquest període de dificultats». Els alcaldes alerten que «sens dubte» estan vivint la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les últimes generacions i han insistit que des de l'inici de l'emergència s'han posat a disposició de les diferents administracions per donar resposta a les necessitats. «Hem de ser capaços de coordinar l'obertura d'aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetral de cap de setmana», diuen.

La carta la signen els alcaldes d'Abrera, Castelldefels, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.