L'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha descartat presentar-se a les primàries del partit per encapçalar la candidatura de JxCat en les eleccions catalanes previstes el 14 de febrer, però estarà a les llistes.

Així ho van explicat a Europa Press fonts coneixedores, poques hores abans que finalitzés el termini fixat pel reglament de JxCat per a presentar les candidatures a les primàries.

D'altra banda la portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, va oficialitzat ahir la seva candidatura a les primàries del partit per elegir l'aspirant a la presidència de la Generalitat, així que s'afegeix al conseller de Territori, Damià Calvet.

«Avui faig el pas i em presento a les primàries com a candidata a la Generalitat i per això us demano que m'acompanyeu. Que m'avaleu, que us sumeu a un projecte basat en la força de la gent que no hem renunciat a aconseguir la independència del nostre país», va dir Borràs en un tuit.

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha decidit no presentar-se finalment a les primàries de JxCat per ser el candidat a la Presidència de la Generalitat. Ho van explicar a Europa Press fonts pròximes al conseller, el nom del qual era a les travesses.

El candidat a la presidència de JxCat es proclamarà el proper 29 de novembre.