Una dona que va quedar ferida per la furgoneta amb què va ser comès l'atropellament múltiple a la Rambla de Barcelona el 17 d'agost del 2017 va declarar ahir en el judici plorant que no entén «com van poder tenir tanta» maldat els terroristes que van dur a terme l'atemptat. Així ho va testificar aquesta víctima en el judici de dos presumptes integrants de la cèl·lula gihadista, Mohammad Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de participar en la preparació dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

El president de la Sala, Félix Alfonso Guevara, va comunicar a les parts que avançava la declaració de la testimoni pel fet que es trobava molt nerviosa i, de fet, tot el seu testimoni va estar acompa-nyat per sanglots i plors.

La testimoni va recordar que la tarda del 17 d'agost del 2017 havia sortit de l'hotel de la Rambla en què treballava i que anava amb una amiga quan la furgoneta conduïda per Younes Abouyaaqoub -abatut quatre dies més tard a Subirats pels Mossos d'Esquadra- va atropellar els vianants que creuaven amb el semàfor en vermell per als cotxes. «La furgoneta blanca va fer una accelerada molt forta i va venir cap a nosaltres a tal velocitat que no vaig poder reaccionar. Vaig agafar la meva amiga, la vaig apartar però li va tocar el retrovisor al front i les dues vam caure a terra, on la gent ens trepitjava perquè va sortir corrents per por», va relatar. I va afegir: «Em vaig aixecar, vaig veure la gent amuntegada a terra i que la furgoneta anava per la Rambla fent ziga-zaga atropellant vianants. Em vaig quedar en xoc». La testimoni va indicar que els serveis sanitaris la van portar a un hospital, on li van embenar un peu i una mà, i va haver de ser atesa per psicòlegs, sense poder treballar ni sortir de casa fins al mes de febrer del 2018. «Em feia pànic sortir, no volia veure ningú i no he pogut tornar a trepitjar la Rambla perquè tinc por i encara m'estic medicant, i ho vaig oblidant a poc a poc, però en venir aquí ho torno a reviure. Com va poder fer-se tanta maldat en aquell moment», va manifestar la testimoni.

Després van declarar més agents dels Mossos. El president de la sala va advertir l'advocat d'una de les acusacions particulars, Jaume Alonso-Cuevillas, que el tribunal es reservava el dret de posar en coneixement del Col·legi d'Advocats la forma irònica amb la qual aquest s'havia dirigit a ell, segons el parer del magistrat.

L'incident va començar quan després de declarar improcedents amb veu alta algunes preguntes dels lletrats Jaume Alonso-Cuevillas -diputat de (JxCat)- va acabar la seva intervenció dient al president de tribunal «gràcies per la seva amabilitat». «Ironies a un altre lloc, l'adverteixo», el va contestar Guevara, que va afegir: «A mi no em contesta així pel que estic representant. Aquí es respecten les institucions».

Dos mossos d'esquadra van manifestar que quan van detenir Driss Oukabir va declarar que l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty era «el cervell de tota aquesta història».