El FC Joanenc, de Sant Joan de Vilatorrada, aglutina uns 350 jugadors entre els dos equips sènior i el futbol base. És gairebé centenari, i fa anys que aposta pel número 25.810 del sorteig de Nadal. En reserva 15.000 euros, que els jugadors venen en talonaris de deu butlletes de 5 euros cada una i un de donatiu. A banda, es distribueixen al club social i a la gent que ve de fora durant els partits, la qual cosa pot suposar entre el 30 i el 40% del total.

Aquesta triple fórmula va bé?

Sí. Cada any acabàvem venent entre el 90 i el 95 % del que havíem reservat. Aquest any és molt més complicat. Es va entregar la loteria als nanos com sempre, però tota l'altra part serà molt difícil, i intentarem suplir la venda que fèiem al local social i als partits, per Internet. És una fórmula que no havíem plantejat mai. Hem acordat amb l'administració de loteria de Sant Joan de vendre participacions a través de la seva web, a lotomagic.es/fcjoanenc. Ho hem anunciat a les xarxes i als grups de whatsapp, i ara hem d'esperar resultats. Sense l'alternativa d'Internet, segurament hauríem fet igualment loteria, però probablement n'hauríem venut la meitat.

Els jugadors en continuen venent. Com els va?

N'hi ha algun que ja m'ha trucat perquè ha esgotat el talonari i en vol un altre, però altres anys a hores d'ara ja hi havia força nanos i pares que ens n'havien demanat més. I al local social, cada cap de setmana en solíem vendre entre 8 i 10 talonaris.

Fins a quin punt la loteria de Nadal

No ho considerem com un ingrés directe per al nostre funcionament, però cada any pels volts de Nadal la major part d'aquest benefici el fem servir per pagar una jornada festiva per passar junts jugadors, entrenadors i tots els equips del club. D'aquesta manera afavorim la inter-relació, i encara que això no et doni un benefici immediat, a la llarga contribueix que la gent es trobi bé al club. Aquest any, segurament no podrem fer aquesta trobada per Nadal i potser la deixarem per a més endavant. Per altra banda, la situació econòmica dels clubs tampoc no és la millor possible, i podria ser que aquest any una part important dels diners de la loteria anessin a suplir part dels ingressos que no tindrem.