Les acadèmies privades de llengües, escoles i centres de formació d'arreu de Catalunya reclamen en un comunicat a les autoritats sanitàries que reconsiderin les mesures adoptades el 29 d'octubre que obliguen a suspendre les activitats presencials de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es fan fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.

Les acadèmies signants, entre les quals n'hi ha del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat Nord, consideren que els serveis que ofereixen complementen la feina de les escoles, tenint en compte que aquests centres educatius segueixen oberts. Insisteixen que les mesures sanitàries que s'apliquen als seus centres són rigoroses i estrictes. També destaquen que la suspensió de l'activitat que desenvolupen representa un greuge i una absoluta incongruència amb el manteniment de l'activitat de les Escoles Oficials d'Idiomes, que fan la mateixa activitat i amb un nombre molt superior d'alumnes per aula.

Els signants afirmen que el tancament posa en risc la viabilitat i la possibilitat de supervivència de moltes empreses del sector, que es veuran abocades al tancament definitiu, i afegeixen que aquestes mesures estan portant a l'aparició i increment de l'economia submergida en el sector, ja que la demanda i la necessitat existeixen, i la prohibició de la realització de les classes presencials als centres fa que els usuaris busquin alternatives fora de tot control, també fora del sanitari.