L'Hospital de Sant Andreu de Manresa va obrir ahir una nova unitat d'aïllament per a pacients amb covid-19, que eleva a quatre les destinades a aquesta tipologia que té el centre. Amb l'ampliació, l'hospital passa a tenir capacitat per acollir 67 persones amb coronavirus. Ahir també va anunciar que des del dia anterior hi havia hagut una altra mort per la pandèmia, que elevava a 73 el total de decessos, nou dels quals s'han produït en la segona onada.

Ahir, a l'hospital manresà hi havia 48 persones ingressades, cinc més que el dia anterior. S'havia donat l'alta a domicili a una persona i hi havien ingressat dues persones procedents d'Althaia.

Actualment, Sant Andreu disposa de les següents unitats d'aïllament per a pacients positius de coronavirus: la unitat 4, amb 14 llits; la unitat 3B, amb 13 llits, i la unitat 3A, amb capacitat per a 17 persones. Totes tres són a la segona planta de l'hospital. Ahir s'hi va sumar una quarta unitat d'aïllament: la 2, ubicada, en aquest cas, a la primera planta de les instal·lacions i amb una capacitat de 23 persones. Tenint en compte les que hi havia ingressades ahir, encara en queden 19 de disponibles.

L'Hospital de Sant Andreu és un centre d'atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l'hospital d'aguts de la comarca (Fundació Althaia), d'on provenen una part important dels ingressos. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d'edat avançada, la qual cosa fa que siguin perfils fràgils.

Des de l'inici de la pandèmia i fins ahir, hi havia hagut 264 morts per coronavirus als centres assistencials de Manresa.