L'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga ha registrat set morts per covid-19 aquesta darrera setmana, segons van informar fonts del centre aquest divendres. Es tracta d'una de les setmanes que hi ha hagut més morts en aquest centre hospitalari d'ençà de l'estiu. La setmana anterior hi havia hagut quatre morts.

Amb aquestes darreres morts el centre sanitari berguedà acumula un total de 58 defuncions des de l'inici de la pandèmia, el mes de març. I segons dades del departament de Salut, el nombre de berguedans víctimes del coronavirus és de 169. La població total de la comarca no arriba als 39.000 habitants.

Tot i que el nombre de persones mortes a l'hospital comarcal del Berguedà ha pujat, el d'ingressats ha baixat una mica. Fonts de l'hospital de Berga van informar ahir que en la darrera setmana han tingut un total de 27 pacients ingressats amb el virus. Es tracta d'una xifra lleugerament inferior a la de la setmana anterior, que era de 32 persones.

Durant aquesta darrera setmana han ingressat 21 pacients per covid, una xifra que també va a la baixa respecte a la de divendres passat, ja que llavors era de 24.

En els darrers set dies, a l'hospital comarcal Sant Bernabé s'han fet dos trasllats de pacients que han hagut de ser ingressats en altres centres hospitalaris perquè el Berguedà no té UCI. Així mateix s'han donat 18 altes a pacients que ja no són positius.

Si les xifres d'aquesta setmana es comparen amb les del 30 d'octubre, es constata la tendència a la baixa. Llavors hi havia 30 persones ingressades amb covid-19 i al llarg d'aquella setmana s'havien ingressat 28 persones afectades pel coronavirus i s'havien donat 14 altes de pacients que havien superat el virus. Aquesta darrera setmana hi ha hagut 18 altes.

El que sí que ha augmentat des del 30 d'octubre és el nombre de professionals sanitaris del Sant Bernabé que han donat positiu per corornavirus a les proves PCR. Si en aquell moment hi havia 3 treballadors de l'hospital comarcal Sant Bernabé amb diagnòstic de covid-19, aquesta setmana en són 8, segons fonts del centre.