El pare del nen de tres anys mort en l'atemptat de Barcelona de el 17 d'agost del 2017 va testificar en el judici que «tots els sentiments que un té per seguir en la vida i per lluitar van quedar trencats a terra a la Rambla».

L'Audiència Nacional va reprendre el judici de dos presumptes integrants de la cèl·lula gihadista, Mohammad Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de participar en la preparació dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que va deixar 16 morts i 140 ferits. En la sessió d'ahir va declarar Francisco Javier M. E., que va relatar com el seu fill Xavi de 3 anys i un oncle van morir atropellats per la furgoneta conduïda per Younes Abouyaaqoub -abatut quatre dies més tard pels Mossos a Subirats- mentre que altres familiars, entre ells la seva exdona i mare del Xavi i una altra filla seva van resultar ferits.

El testimoni, que es va emocionar i plorar diverses vegades durant la compareixença, va relatar que en el moment de l'atemptat ell estava treballant d'electricista en uns edificis a uns deu minuts de la Rambla. «Em va trucar la mare del meu fill dient-me amb veu entretallada que havien atropellat el Xavi, que hi havia hagut alguna cosa, em va dir que estava en un centre d'assistència primària a la Rambla i es va tallar el telèfon de seguida», va indicar. Ha afegit que llavors va agafar un taxi per anar a aquest centre però va haver de baixar abans d'arribar perquè la zona estava col·lapsada.

Ahir també va testificar una dona que tenia un quiosc de flors de la Rambla contra el qual va xocar la furgoneta del terrorista.