14 de novembre de 2020
14.11.2020
Regió7

L'exnúmero dos d'Interior es mostra més ferm a acusar l'exministre Fernández Díaz

El jutge requereix a l'exdirigent del Partit Popular el seu telèfon vell

13.11.2020 | 22:50
L'exministre de l'Interior, a l'arribada a l'Audiència Nacional

L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i el que va ser el seu número dos, Francisco Martínez, van mantenir ahir les seves posicions contràries respecte del coneixement del primer sobre l'operació Kitchen, amb la qual el 2013 es va espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas per intervenir-li la documentació comprometedora per al partit que tingués. Fonts presents a l'acarament van assenyalar que l'exsecretari d'Estat de Seguretat va exposar de forma més contundent els seus arguments en defensa dels missatges que assegura que li va enviar l'exministre i dels quals va deixar constància en un notari.

Tots dos es van asseure davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón i es van viure alguns moments de tensió. El magistrat va arribar a demanar calma a l'exministre. Martínez va insistir que havia conegut a través de Fernández Díaz l'existència de Sergio Ríos, el xofer de Bárcenas, que va col·laborar amb la policia espiant el seu cap per 2.000 euros mensuals dels fons reservats. I va defensar l'autenticitat dels missatges, mentre que Fernández Díaz va assegurar que estaven «manipulats», el que va portar el primer a preguntar-li si creia que ell era un pirata informàtic i si li estava imputant un delicte.


L'embolic del mòbil

L'exministre, que va intentar defensar-se dels missatges negant utilitzar la «k» en la seva escriptura habitual, va topar amb el fet que Martínez va demanar que mostrés com apareixia al seu telèfon un contacte que havia de començar per «C», però ho feia amb «K»: « Cañizares». Fernández ho va admetre, però ho va justificar dient que era per diferenciar-lo d'altres noms.

Tampoc podia negar-ho, perquè el seu telèfon mòbil va protagonitzar la jornada a la seu judicial. Després de la seva declaració com a imputat el dia 30, es va comprometre a portar el seu telèfon anterior per ajudar a acreditar que ell no havia enviat els polèmics missatges al seu número dos. No obstant això, només volia mostrar-lo al jutge, que finalment es va veure obligat a requerir-l'hi formalment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook