L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va exigir a la Generalitat un «horitzó realista» de reobertura de restauració, teatres, cinema i gimnasos, ja que si a partir del dia 23 de novembre només se'ls permet reobrir a l'aire lliure, llavors no serà «viable» ni «sostenible» per a aquests sectors. En una entrevista a Catalunya Ràdio, preguntada pel fet que la desescalada progressiva s'inicïi amb les activitats que comportin menys risc, probablement obrint les terrasses, Colau va ser contundent: «em sap greu dir-ho així, però el mateix govern sap que això no té cap sentit i que s'ha de revisar».

L'alcaldessa va demanar al govern català que «sigui clar» i ofereixi un «horitzó realista», perquè «tots sabem que si és només a l'aire lliure, no és reobertura», i això genera una «angoixa afegida» als sectors afectats, que «han de poder planificar i saber si el 23 reobren o no». Per a Colau, «el realista» seria que, si les dades estan en efecte millorant, «es digués orientativament que es pot obrir al 40% o 50% d'aforament, amb totes les mesures i revisant protocols si han de ser més estrictes».

Ada Colau va recordar que la restauració únicament a l'aire lliure «no és sostenible econòmicament», de la mateixa manera que cultura, teatres, cinemes i gimnasos «no es fan a l'aire lliure a l'hivern». L'alcaldessa va dir que detecta «sensació d'improvisació» al Govern, i va demanar «diàleg» entre departaments com Salut i Economia: «no diré res de nou si diem que estan arribant missatges diferents en funció de qui parla».