La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va afirmar ahir que alguns teatres, sales de cinema o de concerts no podran obrir automàticament en els primers dies de la desescalada de les restriccions pel coronavirus, prevista per al pròxim dia 23, alhora que va reiterar que ella no hauria tancat tots els locals culturals. En una entrevista a RAC1, va indicar que l'obertura d'aquests locals és complexa i la seva obertura «no es fa d'un dia per l'altre», ja que depenen entre altres coses de la contractació d'espectacles i pel·lícules.

Ponsa va puntualitzar que no confirmarà cap data per a la reobertura fins que no hi hagi la reunió de Govern, i va admetre que es va precipitar quan va anunciar que amb una velocitat de reproducció del virus de 0,9 la cultura podria reobrir. La consellera va dir també que les sales de música en viu podran reobrir en la desescalada però «en format concert», i va explicar que aquests locals estan inclosos en l'apartat de l'oci nocturn i, per tant, regulats per Interior, una situació que s'està treballant per modificar. «Em sap greu, potser arribem tard en algun cas per salvar una sala de la fallida.

La titular de Cultura va dir que ella no hauria tancat tots els espais culturals, una decisió que «costa entendre» però va precisar que en aquesta ocasió s'ha fet un treball «de cirurgia molt fina» per complir els dos requisits que demanaven els responsables de sanitat: mesurar la mobilitat i la interacció. Sobre la pràctica de testos antígens entre els espectadors que van a un espectacle, Ponsa va indicar que aquesta opció no «està sobre la taula» en les converses amb el Procicat per a la reobertura d'espais culturals, tot i que «serà un tema a considerar» quan el seu ús es generalitzi.

Sobre l'impacte del confinament perimetral els caps de setmana en el desplaçament per anar a actes culturals, la consellera va informar que en properes reunions s'estudiarà si s'han de considerar excepcions per facilitar la mobilitat entre municipis.