El Consell Comarcal del Berguedà ha realitzat un balanç de les mesures que ha dut a terme per minimitzar els efectes de la covid-19 en el pla social i econòmic des de l'esclat de la pandèmia. L'ens comarcal ha implementat més d'una desena de mesures en els últims mesos per fer front a les conseqüències de la covid-19. Una de les accions més destacades és que l'ens està accelerant el pagament als ajuntaments de les prestacions socials d'urgència. Fins a final del mes d'octubre, s'han atès un total de 596 persones o famílies. A més, dels 76.289,87 euros que s'hi han destinat, el 37% corresponen a Berga, el 16% a Gironella i el 53% a la resta de municipis. El Consell també està accelerant els pagaments a proveïdors i ha posat a concurs per a la contractació pública 930.000 euros durant l'any 2020.

En l'àmbit social, el consell s'ha adherit a la convocatòria Treball i Formació Covid19 i contractarà tres persones amb una durada de 9 mesos per tal de contractar perfils desocupats. A més, s'han obert 49 expedients d'ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la covid-19. L'ens comarcal ha atès 1.200 consultes de beques d'estudis postobligatoris, el que són 300 consultes més que l'any anterior. També s'ha intensificat la difusió del transport universitari per fomentar el transport públic i s'està impulsant projectes digitals de prevenció de l'aïllament de les persones grans als municipis de Berga i Puig-reig.

Pel que fa al sector comercial, l'ens ha aprovat una subvenció que bonifica la taxa de recollida comercial pels dies que hagi hagut d'estar tancada l'empresa o persona autònoma durant el 2020. El consell està acabant d'ultimar amb els ajuntaments i els batlles de la comarca els ajuts econòmics per incentivar el comerç de proximitat abans de Nadal.