Dues persones han perdut la vida en l'última setmana a causa de la covid-19 a la residència Sant Bernabé de Berga. Aquestes dues defuncions se sumen a les quatre de la primera setmana d'octubre i, per tant, el total de morts per coronavirus al centre assistencial Berguedà és de sis persones. Així ho va anunciar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns. L'alcaldessa també va informar que hi ha cinc residents del centre berguedà que estan hospitalitzats per covid-19 a l'Hospital Sant Bernabé.

El nombre de casos positius entre els residents s'ha estabilitzat i segueixen sent 41 persones afectades, les mateixes que fa una setmana. El que sí que s'ha reduït són els casos de treballadors del centre positius per coronavirus, que passen de 20 a 15. Segons va dir l'alcaldessa, aquestes cinc persones ja s'han pogut reincorporar als seus llocs de treball. Amb aquesta estabilització dels casos, Venturós va explicar que ja s'està treballant per començar la desescalada de la sectorització que es va instaurar a l'interior de la residència per aturar els contagis de covid-19. «Ja fa un mes de l'aparició del brot a la residència i estem a l'espera d'iniciar una desescalada que permetrà tornar a la normalitat», va afirmar.

Pel que fa a les dades de la covid-19 a la ciutat de Berga, Venturós va exposar que «la incidència i el risc de rebrot segueixen sent molt elevats i és important seguir totes les mesures de seguretat previstes i complir les restriccions de mobilitat per evitar contagis». En els últims set dies hi ha hagut 93 casos diagnosticats per PCR a Berga, i en els últims 14 dies n'han estat 192.

Tal com va avançar aquest diari en l'edició en paper d'aquest dilluns, el CatSalut dona suport a la residència Sant Bernabé de Berga, ja que aquesta no té una estructura de gestió pròpia després del traspàs de l'hospital a la Generalitat. Venturós va confirmar la informació i va constatar que «aquest acompanyament per separar les dues empreses és una encomana de servei que té una durada de tres mesos, fins al 31 de desembre». A partir d'aquest moment, hi haurà la possibilitat que el suport en la gestió es prorrogui si hi ha un acord entre les dues parts.

En el transcurs de l'última setmana s'ha interposat a Berga una denúncia per no fer ús de la mascareta. A més, hi ha hagut 14 denúncies per incomplir les mesures de restricció de mobilitat i una per incomplir el confiament perimetral de cap de setmana.