Càritas Sallent ha vist augmentada fins al 20% la seva activitat des de l'inici de la pandèmia. Actualment, l'organisme dona cobertura a 91 famílies, que suposa 254 persones. Des de l'entitat temen que la situació s'agreugi quan es deixin de cobrar les prestacions econòmiques dels ERTO i de l'atur. Enguany, l'entitat no ha pogut celebrar el sopar benèfic que era una de les seves fonts de finançament.

La pandèmia de la covid-19 ha fet augmentar considerablement l'activitat de Càritas Sallent. Una de les voluntàries de l'entitat, Mercè Maseda, assegura que «això anirà a més» tenint en compte que alguns dels usuaris actualment estan cobrant prestacions i creuen que el problema vindrà quan aquestes persones «deixin de tenir aquest suport econòmic».

Aquest any, a més, a causa de la situació epidemiològica no s'ha pogut organitzar el sopar benèfic, que en les últimes edicions ha tingut lloc en aquestes dates amb una gran participació. Des de Càritas asseguren que el sopar, en el qual participaven diversos restaurants del municipi elaborant un plat del menú de forma desinteressada, comportava un guany d'uns 4.000 euros. El sopar era una de les principals fonts de finançament de l'entitat ja que «no es rep més suport econòmic a part de la subvenció de l'Ajuntament».

El Gran Recapte d'Aliments

D'altra banda, enguany, el banc d'aliments ha substituït la recollida física de productes alimentaris per donacions econòmiques en línia per evitar aglomeracions. Abans tot el que es recollia a Sallent quedava al poble, però ara les donacions que es facin al municipi es repartiran per tot l'Estat. Per aquest motiu, els voluntaris de Sallent seran a les instal·lacions de l'entitat els dijous, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, per tal que tothom qui vulgui donar aliments a l'organització ho puguin fer directament. A més, per tal que el recapte organitzat des de Sallent arribi a tothom, es farà una crida en els pròxims dies a través de les xarxes socials.

En aquesta ocasió es demanen aliments poc comuns en els recaptes i en les donacions de Creu Roja, com són pa de motlle, farina i caldo, entre d'altres. Un dels productes que més gasten des de l'organització són brics de llet. Segons han explicat les mateixes voluntàries, cada 15 dies n'esgoten fins a 150 paquets.