Caus, mijacs i esplais de Manresa i rodalia han convocat una manifestació que tindrà lloc demà a les 6 de la tarda amb sortida de davant de Crist Rei i que arribarà a la plaça Major, on es farà la lectura d'un manifest.

Les entitats d'educació en el lleure defensen que és «un dret imprescindible» i que no es pot restringir sense tenir en compte l'impacte que suposa retirar-lo del dia a dia d'infants, joves, monitors i famílies.

Els impulsors de la protesta volen destacar que en tot moment han complert totes les restriccions i normatives de salut a causa de la crisi sanitària. També volen manifestar que l'administració pública en pocs casos ha tingut en compte el lleure, que ha ofert pocs recursos i ha obligat a molts canvis constants.

Organitzada per centres de lleure de Manresa i rodalia, la manifestació està oberta a tota la població, en especial als infants, joves, famílies, monitors i caps dels centres de lleure.

La voluntat és descentralitzar el moviment @ lleureseguriessencial, que ja va realitzar accions i també una manifestació multitudinària a Barcelona.