Olesa de Montserrat ha realitzat 5.183 PCR des de l'11 de maig passat, el que significa que les proves per detectar la covid-19 s'han realitzat a un 21,68% dels habitants de la ciutat, 23.904 segons l'Idescat. Les dades facilitades pel CAP d'Olesa indiquen que en aquests moments hi ha 67 persones positives amb seguiment domiciliari i del 7 al 12 de novembre al centre d'atenció primària es van realitzar 242 PCR, de les quals 17 van ser positives. A més, també es van realitzar 111 tests d'antígens i 9 van ser positius.

Segons el portal del departament de Salut, la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat continua baixant respecte la setmana anterior i se situa a la meitat de la mitjana de Catalunya. L'índex és de 212 i l'anomenada Rt de 0,61. Pel que fa al percentatge de PCR positives, aquest és del 4,82%, dada que situa a Olesa entre els municipis de més de 20.000 habitants amb un percentatge més baix de PCR positives.

La situació als municipis propers, però, continua sent delicada i per aquesta raó l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha volgut realitzar una crida per tal que la ciutadania mantingui les mesures bàsiques de protecció per evitar els contagis de coronavirus. L'alcalde, Miquel Riera, ha insistit en «la responsabilitat de cadascú de nosaltres per contenir la propagació del virus» i ha assegurat que espera que quan es faci efectiu el pla d'obertura d'activitats «la població sigui molt conscient de complir totes les recomanacions i mesures d'autoprotecció per no incrementar, de nou, el nombre de contagis que ha provocat aquesta segona onada».