18 de novembre de 2020
18.11.2020
Regió7

ERC abandona la reunió de la covid-19 per exigir que s'aturin les filtracions sobre el pla de desescalada

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, també es queixa de la situació i ho considera una «falta de respecte»

18.11.2020 | 10:55
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, presidint la reunió del comitè executiu de crisi de la covid-19

Els membres d'ERC del Govern que participen en la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19 han abandonat la sessió exigint que s'aturin les filtracions del pla de desescalada i demanant un "pacte de lleialtat", han confirmat fonts del partit a l'ACN. Segons ERC, "es tracta de salvar vides" i no de "generar més confusió a la ciutadania". La trobada telemàtica estava prevista que la presidís el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; la titular de Salut, Alba Vergés; el d'Educació, Josep Bargalló, i el de Territori, Damià Calvet. Protecció Civil també es va queixar dilluns i ho va considerar una "falta de respecte".

Dilluns a la tarda, després que al matí es filtrés un esborrany del pla de desescalada, el subdirector de Protecció Civil Sergio Delgado va criticar a Twitter el que havia passat. A parer seu, aquestes filtracions són una "falta de respecte total" als tècnics i a la feina que fan des de fa mesos contra la covid-19, però també als ciutadans, "que mereixen tenir certeses i no rumors", i a les activitats econòmiques afectades. Delgado va afegir també les institucions.

La seva piulada va rebre la resposta de la consellera de Cultural, Àngels Ponsa, que va assegurar que no hi podia estar més d'acord, i també de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, que va mostrar el seu suport i agraïment per la feina que està fent Delgado i el seu equip.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook