19 de novembre de 2020
19.11.2020
Regió7

L'hospital d'Igualada ha tingut cinc defuncions en l'última setmana

La pressió assistencial ha iniciat una davallada, però a l'UCI hi ha més del 60% de llits per a covid

18.11.2020 | 23:13
L'Hospital Universitari d'Igualada

Hi ha menys malalts a l'UCI de l'Hospital d'Igualada, la unitat més fràgil en el sistema d'atenció sanitària, però la davallada d'aquesta última setmana encara és insuficient per pensar en alleugerir les mesures de prevenció en el si d'aquesta instal·lació hospitalària. En aquests últims 7 dies, hi ha hagut 5 persones més que han perdut la vida.

La xifra acumulada de morts a l'Hospital d'Igualada des de l'inici de la pandèmia és de 146 persones, i la de persones amb una prova PCR positiva ja supera les 1.200 (1.203 aquest dimecres). Pel que fa a l'assistència sanitària, l'hospital ha notat una davallada. En els darrers dies, el nombre de pacients positius, de mitjana, no arriba a dues persones, i el nombre d'ingressats amb covid positiu, que durant molts dies de l'anterior període analitzat (del 4 al 10 de novembre, ambdós inclosos) havia estat per sobre de les 30 persones (la mitjana era de 35 persones ingressades), ha baixat fins a les 28,1 de mitjana des de l'11 fins al 18 d'aquest mes de novembre.

Aquesta situació de menys pressió assistencial ha permès recuperar part de l'activitat habitual tant a primària (CAP) com pel que fa a la salut mental.

L'hospital no permet que hi hagi acompanyants dels malalts a les habitacions excepte en casos molt especials d'ingressats que siguin dependents. Per a la resta s'ha habilitat un sistema de recollida d'objectes personals i s'estableix comunicació amb les famílies.

Pel que fa a les visites, el centre té restringides les visites d'acompanyants per a tots els pacients ingressats, excepte si l'equip assistencial decideix autoritzar un acompanyant per pacient en algun d'aquests tres casos: pacients pediàtrics; parts; i persones amb situacions especials de dependència o discapacitat (i les que tenen la targeta Cuida'm). També s'autoritza un acompanyant en el cas de procés de final de vida, una situació que ha canviat respecte a la primera fase de la pandèmia, la primavera passada.

Aquest acompanyament és de 24 hores, però amb l'hora d'entrada de les persones autoritzades regulada a les 8 del matí, a les 3 de la tarda i a les 9 de la nit.

L'hospital fa proves PCR als acompanyants cada 7 dies, amb cita prèvia, per detectar possibles casos de positius a l'entorn dels malalts. I si en algun moment té un resultat positiu o presenta símptomes de covid, l'acompa-nyant no es pot quedar al centre i ha de seguir l'atenció mèdica prescrita.

En el cas de pacients que no tenen acompanyant ni es poden comunicar amb la família, l'hospital fa la gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit