Dos mossos que quatre dies més tard de l'atemptat de la Rambla en van localitzar en un camí de Subirats l'autor, Younes Abouyaaqoub, van declarar al judici que el van haver de matar de diversos trets quan es dirigia a ells amb un cinturó amb explosius.

L'Audiència Nacional va reprendre el judici a dos presumptes integrants de la cèl·lula gihadista, Mohamed Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de participar en la preparació dels atemptats de Barcelona, amb un atropellament múltiple a la Rambla i Cambrils, aquest amb ganivets i una destral al passeig marítim, que va deixar 16 morts i 140 ferits.

Ahir van declarar quinze mossos, dos dels quals van ser els que van abatre Abouyaaqoub el 21 d'agost del 2017, quatre dies després de l'atemptat a la Rambla. Els agents van relatar que cap a les tres de la tarda del 21 d'agost una persona va trucar a la central de Mossos i va dir que li havia semblat veure la persona que buscaven com a presumpte terrorista de la Rambla per una zona de vinyes. Van afegir que hi van anar, el van trobar, els va mostrar un cinturó amb tubs metàl·lics, es va dirigir a ells i li van disparar.