El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va assegurar ahir que la concessió dels indults als presos del procés «s'hauria de solucionar» abans de les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. «Seria molt bo, molt positiu, que d'aquí al 14-F es demostri que el camí del diàleg i de la política serveixen per a alguna cosa. Si no, aquells que no fan política es poden veure reforçats», va sostenir Rufián en una entrevista La hora de la 1, recollida per Europa Press.

En aquest context, el portaveu de la formació republicana catalana també es va referir a la reforma dels delictes de sedició i de rebel·lió, que, segons havia avançat el ministre de Justícia, podria està a punt cap a final d'any. «Crec que és una bona notícia quant als processos de democratització de l'Estat», va reconèixer. Així, Rufián va recordar que aquest delicte «no existeix a Europa» i que és una «anomalia» del Codi Penal espa-nyol. «Està bé que desaparegui», va apuntar el republicà, després va afegir que, amb tot, aquesta adequació «no canvia res». «Els nostres companys continuara a la presó».

D'altra banda, el dirigent català es va referir a la polèmica entorn de l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat que van presentar Unides Podem, ERC i EH Bildu per tal de frenar els desnonaments. «És de primer de decència: és una cosa que transcendeix les nostres ideologies», va asseverar el diputat. En aquesta línia, Rufián va lamentar que, en plena pandèmia, hi hagi gent a la qual es talli l'aigua o bé a la qual es faci fora de casa seva. «El que està molt malament és que en aquesta foto no hi sigui el PSOE», va apuntar el diputat republicà, i després va explicar que el seu partit continua intentant que els socialistes s'avinguin a negociar-ho.

Segons el portaveu d'ERC, és part de l'«habilitat» de l'anomenat bloc de la investidura «arrossegar» la part socialista del Govern. Per aquest motiu, va lamentar que el grup de partits que havia donat el seu suport a « Iglesias i a Sánchez» hagi de quadrar-se setmana rere setmana pel que fa a aquestes qüestions.