El brot de coronavirus detectat la setmana passada a la residència de gent gran la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell afecta un total de 64 persones, 53 de les quals són residents i 11 treballadors del centre, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Aquesta xifra suposa el doble de positius respecte al nombre d'afectats d'aquest dilluns.

En el conjunt d'equipaments d'aquest tipus de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran hi ha 302 casos actius, 221 dels quals corresponen a les comarques de Ponent i 81 a les de muntanya. La residència de Bellvís (Pla d'Urgell) és la més afectada, amb 68 positius entre els residents (un més que fa una setmana) i 20 entre els empleats (nou més que fa una setmana).

Mentre, a la residència Sant Domènec de Balaguer hi ha 42 casos actius de coronavirus, 33 dels quals entre els residents i nou entre la plantilla. A Verdú (Urgell), també hi ha uns altres 42 contagiats a la residència Mare Marcel·lina, dels quals 31 són usuaris i onze són empleats. En aquest cas, però, l'equipament té la categoria groga perquè els positius estan a punt d'acabar el període d'aïllament. El mateix passa amb dos centres de la ciutat de Lleida: La Teva Llar, que té 29 residents i 9 empleats afectats, i la residència Castrillón, on s'han detectat deu casos entre els usuaris i un entre els treballadors.

A Bellver de Cerdanya, només hi ha el cas actiu d'un resident, el qual acaba el seu període d'aïllament el pròxim dilluns. El departament de Salut de la Generalitat va aixecar aquesta setmana la intervenció que ha afectat la residència d'avis Sant Roc de Bellver de Cerdanya. Una vegada el departament va constatar que les deficiències que va assegurar haver detectat a l'equipament han estat resoltes, ha tornat la gestió plena a l'Ajuntament de Bellver.