Que entre el doctor Oriol Mitjà i el departament de Salut no hi ha bona relació és públic i notori. De fet, l'investigador no s'ha mossegat la llengua a l'hora de criticar a les xarxes socials la gestió que està realitzant la pandèmia a Catalunya la conselleria a mans d'ERC Si fa uns dies es va enganxar amb Jacobo Mendioroz, el coordinador de la Unitat de Seguiment de la Covid al Principat, aquest divendres Mitjà ha carregat directament contra Pere Aragonèsvicepresident en funcions de president.

L'expert en epidèmies ha aprofitat que Esquerra ha escollit Aragonès per encapçalar la llista del partit a les eleccions del 14 de febrer per titllar-lo d'"egoista" i i l'ha acusat de no haver-se "preocupat gens per l'interès general".

"Hi ha polítics d'Esquerra honestos i amb vocació de servei públic: Marta Vilalta, Ester Capella, Robert Fabregat i tants altres. En Pere Aragonès no és un d'ells", ha piulat Mitjà, explicant que ha interaccionat amb molts polítics durant la covid-19 i que sap "quins han respòs de forma noble i solidaria i quins han prioritzat la seva agenda personal". I ha reblat, obrint la campanya política cap al 14-F: "Al final, son més importants les persones que la ideologia dels partits i voldria una persona bona com a President de la Generalitat".

Fa tres setmanes l'investigador va revelar que l'expresident de la Generalitat Quim Torra li havia ofert entrar al Govern "amb rang de conseller" amb capacitat executiva i competències en Salut però que ERC no hi va estar d'acord.