Dos-cents trenta-un treballadors d'una vintena d'empreses de Sant Fruitós van passar ahir els testos ràpids d'antígens que van facilitar Pimec i Mutuacat en quatre carpes ubicades al polígon industrial Riu d'Or de la població. Cap de les persones que van passar el test va donar positiu.

Es tractava de la tercera acció d'un programa impulsat per la mútua i la patronal que pretén vetllar per la seguretat sanitària als centres de treball, i que s'està desplaçant per diversos polígons catalans. L'acció a Sant Fruitós era la tercera de la campanya, iniciada a Sant Quirze i a les Franqueses. En aquests dos casos previs, dels 415 testos fets només van donar positiu tres persones.

El testatge massiu va tenir la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que va elogiar una acció que va assegurar haver volgut conèixer de primera mà. «Tots som nous en aquesta pandèmia, i aprenem molt de l'àmbit sanitari», es va limitar a dir el conseller, que va rebutjar qualsevol pregunta vinculada a la crisi al Govern motivada per unes filtracions de les quals ha estat responsabilitzat en alguns sectors.

També hi havia la delegada del Govern al territori, Alba Camps; la delegada del departament d'Empresa, Bàrbara Minoves; el secretari general de Pimec, Antoni Cañete; el president de Pimec Catalunya Central, Esteve Pintó; el director general de la manresana Mutuacat, Sergi Macià; l'alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñan; i el president de l'associació de polígons de Sant Fruitós, Ferran Boixadós.

Sant Fruitós ha estat un dels municipis escollits per al programa pel factor manresà de Mutuacat i per ser el poble bagenc amb més pes industrial, segons van apuntar Macià i Pintó.

Les unitats mòbils sanitàries, amb capacitat per fer fins a 16 testos l'hora, estan gestionades per l'empresa barcelonina Kwan, on té una destacada presència la família del conegut investigador Oriol Mitjà.