21 de novembre de 2020
21.11.2020
Regió7

Cinc morts per covid a l'hospital de Berga tot i el descens d'ingressats

Al llarg de l'última setmana han entrat 13 nous pacients amb coronavirus i s'han donat 13 altes

20.11.2020 | 23:23
Exterior de l'Hospital Sant Bernabé de Berga

L'Hospital Sant Bernabé de Berga ha registrat cinc defuncions per covid-19 al llarg de l'última setmana, segons va informar el centre aquest divendres. Amb aquestes noves morts pel virus, el total de persones que han perdut la vida a l'hospital de Berga des de l'inici de la pandèmia és de 63.

El centre berguedà també va informar que actualment hi ha 22 persones ingressades amb diagnòstic de covid-19 a l'hospital. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la de la setmana passada, quan hi havia 27 pacients ingressats. D'aquesta manera, es confirma la informació publicada per aquest diari en què el director mèdic del centre, Alejandro del Canto, explicava que la situació de la covid-19 al centre berguedà estava «estabilitzada».

Durant aquesta setmana han ingressat 13 pacients per coronavius a l'Hospital Sant Bernabé i s'han donat 13 altes. Els ingressos també han disminuït de manera important, ja que en la setmana anterior n'hi van haver 21. Pel que fa als als professionals sanitaris de l'hospital, la xifra de personal afectat per la covid-19 ha augmentat i ha passat de 8 a 9.


Berga reorganitza activitats

Davant de les noves mesures establertes per les autoritats governamentals i sanitàries, l'Ajuntament de Berga ha anunciat que reprendrà algunes de les activitats programades per als propers dies.

En primer lloc, la programació cultural de tardor, que s'havia vist alterada a causa de les restriccions que van comportar el tancament d'equipaments culturals, ja té noves dates. La programació cultural del Teatre Municipal de Berga arrencarà el diumenge 29 de novembre, amb la representació d' El silenci dels telers, de Maria Casellas.

Una de les activitats complementàries previstes en el marc de l'Any Perucho es mantindrà, però canviarà d'horari i emplaçament. Es tracta de l'espectacle titulat El romanç de les històries naturals, que es farà el 27 de novembre a l'església de Sant Francesc. L'actuació seguirà l'apassionant expedició d'un naturalista liberal que frisa per aclarir el misteri d'un vampir carlí.

Les exposicions Vampirs a Berga! i La Patum al Convent de Sant Francesc que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic ampliant la capacitat d'aquests espais fins al 50%. L'Ajuntament de Berga mantindrà la gratuïtat de l'exposició de la Patum per a tots els visitants durant el que resta del mes de novembre a causa de la situació actual de restriccions.

Pel que fa a la Fira del Joc i de Nadal, l'esdeveniment es podria realitzar amb restriccions i sense poder incloure activitats de dinamització dins del recinte firal. Per aquest motiu, el consistori berguedà ha optat per la reconversió de la mostra prevista per al 6 de desembre. Enguany, la vuitena edició de la fira serà virtual i inclourà tota una jornada de propostes dedicades al joc que es portaran a terme a través d'una plataforma en línia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook