ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 36-37 escons, segons la tercera onada de l'enquesta Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). El partit d'Oriol Junqueras augmentaria en 4-5 diputats respecte a les eleccions del 2017 i quedaria a una distància d'entre 7-8 escons de JxCat. En tercera posició se situaria el PSC (22-23), Cs perdria més de 20 diputats i es quedaria amb 13-14, PPC (8-9) i CUP (6-8) millorarien resultats mentre que els comuns es mantenen amb 7-9. Vox podria irrompre al Parlament amb 7-8 escons i el PDeCAT podria tenir-ne un. La majoria independentista podria augmentar fins a 5-6 escons, ara en té 70 i el percentatge de vot es quedaria en el 48,4% o arribaria fins al 50,8% sumant PDeCAT.

L'enquesta realitzada entre el 13 d'octubre i el 7 de novembre a 2.000 persones assenyala, tres mesos aban de les eleccions previstes per al 14 de febrer, que ERC i la CUP són els partits independentistes que van a l'alça, mentre que JxCat perdria escons i el PDeCAT estaria al límit de tenir representació al Parlament, ja que l'enquesta li dona una forquilla entre 0 i 1 diputat.

PSC i PPC es beneficiarien de la patacada de Cs, que quedaria en quarta posició amb 13-14 escons. Els socialistes podrien pujar entre 5-6 diputats mentre que els populars doblarien escons fins a 8-9.

Per la seva banda, els comuns es mantenen igual o, com a màxim, en perdrien un o en guanyarien un.

La suma de diputats d'ERC i JxCat seria d'una forquilla entre 64 i 67 escons; per tant, com a màxim es quedarien a un diputat de la majoria absoluta. Així doncs, si el PDeCAT aconseguís entrar al Parlament amb un diputat (l'enquesta li dona una forquilla d'entre 0-1), podrien aconseguir just la majoria absoluta sumant amb ERC i JxCat. I en aquest cas no necessitarien el suport de la CUP.

Un eventual acord entre ERC, PSC i comuns sumaria entre 65 i 69 escons, per tant amb possibilitats d'aconseguir la majoria absoluta, tot i que tant ERC com el PSC han descartat un tripartit.

Cau el sí a la independència

D'altra banda, el 49% dels catalans no vol que Catalunya esdevingui un Estat independent, enfront d'un 43,6% que defensa el sí a la independència. Així, l'enquesta del CEO eixampla la diferència entre les dues opcions pel que fa al sondeig anterior d'octubre, que donava al no un 46,3% enfront d'un 45,5% del sí.