Un indigent de 43 anys i nacionalitat hongaresa ha resultat ferit greu aquesta tarda a Barcelona en rebre almenys un dels dos trets efectuats per un agent de la Guàrdia Urbana que repel·lia l'intent d'agressió d'aquesta persona amb una arma blanca de grans dimensions.

El tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha informat aquesta nit en conferència de premsa que el succés ha tingut lloc poc abans de les 19:00 hores, a l'altura del número 44 de passeig de Sant Joan.

A aquest lloc s'hi havia desplaçat una patrulla, ha narrat Batlle, després de la denúncia d'un veí que hi havia una persona que estava ocasionant molèsties al carrer.

Quan els agents han acudit al lloc, l'home, visiblement "alterat", ha intentat agredir els policies amb un ganivet de grans dimensions, de manera que un agent ha tret la seva arma i ha realitzat dos trets. Una de les bales ha tocat el vagabund a l'abdomen.

L'home ha estat traslladat en estat greu per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on, segons Batlle, es troba estable a l'espera de ser operat.

Batlle ha indicat que aquest succés està sent investigat pels assumptes interns de la Guàrdia Urbana i també dels Mossos, que han desplaçat efectius a la zona del succés.

El tinent d'alcalde ha demanat esperar a conèixer el resultat d'aquesta investigació abans d'"atrevir-se" a valorar l'acció del policia local i si aquest ha actuat precipitadament.

"Seria inconvenient" en aquest moment, quan la investigació està en fase preliminar, ha puntualitzat Batlle.

El tinent d'alcalde ha expressat la seva disposició a oferir informació "transparent" sobre aquest succés, del qual donarà tots els detalls als grups de l'oposició al consistori i ja n'ha informat l'alcaldessa, Ada Colau.