El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat una mica més el pla de vacunació de la covid-19 que el proper dimarts preveu aprovar el Consell de Ministres. «Per anar bé, al maig hauríem de tenir un nivell de vacunació del 60 o el 70% de la població. Els experts ens diran quines persones i per quin ordre s'han de vacunar», ha assenyalat Illa ahir dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio.

«30 milions de ciutadans vacunats durant el primer semestre del 2021 seria un percentatge molt important. No sé si hi arribarem, però serà un percentatge molt important», va precisar poc després el titular de Sanitat en una altra entrevista a Rac1. Sobre l'obligatorietat d'aquesta vacuna, Illa s'hi ha mostrat contrari: «Seria contraproduent».

«Els experts ens recomanen que no es faci obligatòria la vacuna de la covid-19. Legalment podríem, però no ho farem ja que no seria convenient», va insistir el ministre de Sanitat. «La població accepta bé les vacunes, hi ha un nivell de conscienciació molt elevat i una comprensió clara que per eliminar el coronavirus caldrà vacunar-se», va assegurar Illa.

«Cal explicar la veritat a la ciutadania», va reflexionar en veu alta el ministre de Sanitat, que considera que el sistema sanitari espanyol està «perfectament preparat» per poder vacunar tota la població contra la covid-19. «Tenim un sistema sanitari molt capil·lar, amb 13.000 centres de salut, pràcticament a tots els municipis», va calcular Illa.

«Amb aquesta xarxa podem funcionar perfectament. Podem vacunar a un ritme ràpid, eficient i amb garanties», va constatar el titular de Sanitat, que sí que ha mostrat la seva preocupació per un desembre i unes festes de Nadal que podrien tornar a fer incrementar els contagis. «Temo que el Nadal pugui ser un accelerador de la tercera onada de la pandèmia. Caldrà estar molt alerta», va esmentar el ministre.