El president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, aposta per què hi hagi una major «cooperació unilateral» i reclama l'accés «universal» a les vacunes contra la covid-19.

Ho va dir ahir a la cimera dels líders del G20, enguany acollida per Aràbia Saudita de forma telemàtica, on també va aprofitar per demanar a la resta de líders que donin «suport» al lideratge de l'OMS per combatre el virus.

«No estarem segurs fins que tothom estigui fora de perill», va remarcar. Sánchez també va recordar que cal abordar els problemes de manera conjunta i «accelerar» una recuperació «inclusiva i justa» que no deixi ningú enrere.

Segons el president del Govern espanyol, el G20 ha de continuar desenvolupant un paper «clau» a l'hora d'abordar les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia. Sobretot, amb «especial atenció» als més vulnerables.

De fet, Sánchez va lamentar el creixement de la «desigualtat» especialment pel que fa als treballadors «poc qualificats». «És important que els països garanteixin una vida digna», va apuntar.

El líder del Govern espanyol també va reafirmar el seu compromís amb l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

«Es tracta d'un veritable contracte social que ha de guiar els nostres esforços», va argumentar. Precisament un dels punts en què ha incidit ha estat l'acceleració cap a la transició cap a sistemes de «producció i consum» més sostenibles amb el medi ambient.