El president electe dels Estats Units, Joe Biden, planeja nomenar els primers membres del seu gabinet dimarts, segons va anunciar fonts de l'entorn de Biden. Divendres, el president electe dels Estats Units es va reunir amb els líders dels demòcrates a les dues cambres legislatives Nancy Pelosi (Cambra de Representants) i Chuck Schumer (Senat) per definir els passos que donarà el seu Govern en els primers 100 dies en el càrrec.

Entre les prioritats esmentades en la reunió, en què també hi era present la vicepresidenta electa, Kamala Harris, destaquen el suport financer a petits negocis i famílies en dificultats econòmiques per la pandèmia, així com una resposta «contundent contra el coronavirus».

Paral·lament, l'equip de Donald Trump va demanar un nou recompte dels vots a l'estat de Geòrgia, després que el primer donés la victòria a Biden. L'equip legal de l'encara president no ha trobat proves de frau a cap estat disputat a les eleccions i els jutjats nord-americans han desestimat les seves demandes més d'una trentena de vegades per falta d'evidències.

D'altra banda, el president de Rússia, Vladímir Putin, va dir ahir que només felicitarà el president electe quan el resultat «legítim i legal» dels comicis així ho estipuli. «No hi ha cap missatge ocult en això, ni res que pugui servir de base per deteriorar les nostres relacions», va explicar Putin durant una entrevista a la cadena Rossiya 1. Durant la seva compareixença, Putin va seguir anomenant Biden com a «candidat» a la presidència, tot i els resultats i els recomptes actuals, i en espera que prosperi alguna de les demandes presentades pel president sortint.