Les autoritats d'Hong Kong faran lliurament de 540 euros a qualsevol ciutadà que doni positiu per coronavirus, en una nova mesura adoptada per tal d'incentivar a la població a fer-se les proves, segons ha explicat aquest diumenge la secretària de Sanitat del territori, Sophia Chan.

A l'espera que l'Oficina de Treball i Benestar Social anunciï més detalls, Chan ha avançat aquesta mesura en una entrevista amb la cadena RTHK, abans de confirmar els preparatius per a l'obertura de cinc nous centres de proves en el territori, que se sumaran als quatre ja operatius.

Així mateix, Chan ha confirmat l'entrada en vigor d'una mesura sense precedents fins al moment: la imposició de proves obligatòries a diferents grups de població, començant pels assistents a qualsevol dels 14 clubs de ball vinculats a la recent aparició d'un brot de 32 casos.

El Govern anunciarà en breu més proves obligatòries pels grups d'alt risc, inclosos taxistes i els treballadors de residències, així com les persones amb símptomes.

Donada la situació, les autoritats han ajornat aquest dissabte i durant dues setmanes l'entrada en vigor de l'anomenada "bombolla de viatge" entre Hong Kong i Singapur que permetia, en principi, un desplaçament amb poques dificultats entre tots dos llocs.

El territori va informar el dissabte de 43 nous casos, la xifra més alta en tres mesos, entre ells 13 casos de transmissió local la font de la qual no s'ha pogut identificar, encara que es tem que es tracti d'un dels esmentats "esdeveniments de supercontagis".