El president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que es fixarà una estratègia «única» de vacunació per a tot l'Estat acordada amb un grup d'experts multidisciplinari en el qual hi haurà representants de les comunitats autònomes, del consell interterritorial i de bioètica.

En una compareixença posterior a la cimera del G20, Sánchez va precisar que l'estratègia preveu uns 13.000 punts de vacunació desplegats per tot el territori espanyol amb l'objectiu de garantir un «accés equitatiu» dels grups prioritaris. També s'impulsarà un sistema d'informació i registre per al seguiment i l'avaluació de la vacunació. Els detalls de l'estratègia es donaran a conèixer demà, dimarts, en el Consell de Ministres.

El president del Govern va indicar que «una part molt substancial de la població podrà ser vacunada amb totes les garanties en el primer semestre de l'any».

Segons va assegurar, la campanya de vacunació es posarà en marxa al gener i va recordar que cada any es vacuna a Espanya per la grip 10 milions de persones. «El sistema nacional de salut està preparat per aconseguir aquest objectiu», va remarcar Sánchez, que va insistir que aquest any, en vuit setmanes, s'han vacunat 14 milions de persones de la grip.

Sánchez també va assegurar que la UE ja ha signat cinc contractes per adquirir 1.200 milions de dosis ampliables, dels quals a Espanya n'hi corresponen el 10% pel percentatge de la seva població.

Va admetre, també, que «aquest Nadal serà diferent del que hem fet sempre».