La residència de la fundació La Vall compta actualment amb places privades disponibles i es troba amb què ningú dels què abans de la pandèmia havien mostrat interès en ocupar-ne alguna, prop d'una trentena que formaven llista d'espera, ara no ho volen fer.

El Patronat de la fundació La Vall, l'òrgan encarregat de gestionar la residència d'avis de la Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, Guixers i la Coma i la Pedra) fa una crida a les persones de fora de la comarca a considerar l'opció d'ocupar alguna de les places privades que té la residència, que compta amb 9 places privades i 40 públiques.

«La llista d'espera estava formada per gent d'aquí, però ara són reticents a deixar els avis aquí a causa de la pandèmia», explica el president del Patronat i alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu que afegeix que «ara la idea és ampliar el radi de possibles usuaris ja que potser algú de Manresa o Barcelona pot estar interessat a venir aquí dalt». En aquest sentit Riu explica que la residència està situada en un indret privilegiat i que compta amb unes instal·lacions, serveis i personal «espectacular». A més, el batlle apunta que a la residència de la Vall de Lord encara no hi ha hagut cap positiu des de l'inici de la pandèmia i per tant està catalogada com a residència blanca.

El fet que no hi hagi interès per cobrir les places privades pot suposar un problema per la residència en un any complicat. «La situació econòmica és molt complicada. Hem hagut de pagar material de seguretat de la pandèmia, hem patit baixes, i hem fet inversions per tal de millorar l'estada dels usuaris com per exemple habilitar les zones exteriors de l'edifici per tal que en puguin sortir de forma segura», explica Riu.

Per la fundació La Vall, que la Generalitat es fes càrrec de les places privades que queden a la residència seria una solució però que a hores d'ara no es contempla ja que «la Generalitat fa anys que no agafa places públiques». El cost d'una plaça a la residència és gairebé el mateix que el cost d'una plaça pública.

Dos grups escolars confinats

El Solsonès actualment té només dos grups escolars confinats, ambdós de P5 de l'Escola Arrels I de Solsona. El Centre Sanitari del Solsonès va detectar la setmana passada un total de 24 positius a partir de 91 PCR i un test ràpid, dels quals 11 són infants de P5 d'aquest centre que són assimptomàtics.

A la ciutat de Solsona el risc de rebrot era ahir de 398,25 punts segons les dades del Departament de Salut i actualment hi ha tres persones ingressades per covid.