La idea que un vídeo com aquest els podria fer guanyar uns quants 'likes' a les xarxes socials va dur tres infants a encendre foc al pel d'un cadell de gos i riure's d'ell mentre les flames l'envoltaven. Els fets van tenir lloc a Romania i han derivat en una investigació que ha generat gran impacte al seu país i a Internet.

La gravació, publicada per un menor de 13 anys i que el diari The Sun recull, mostra com els nens van mullar l'espatlla del gosset amb líquid inflamable -acetona- i després d'uns quants intents de fer funcionar un encenedor aconsegueixen fer una guspira que converteix l'animal en una bola de foc entre riures i, també algun plor.

La policia ha obert una investigació i considera els fets com un delicte de crueltat animal i tracte inhumà vers el cadell. A més de l'autor del vídeo també s'ha relacionat amb els fets dos menors més, l'edat dels quals no ha estat revelada. Considera que l'objectiu del grup era guanyar popularitat a les xarxes socials.

El ministre d'Asumptes Interns de Romania, ha explicat a mitjans de comunicació internacional que el cadell va ser trobat amb vida i que se n'ha fet càrrec una associació protectora d'animals, Kola Kariola.

"La crueltat cap als animals comesa pels joves té implicacions extremadament greus pel seu comportament posterior, que podria derivar ràpidament cap a violència vers altres persones", ha afirmat el representant del govern romanès.