El portaveu de Cs, Edmundo Bal, ha comparegut en roda de premsa al Congrés dels Diputats per assegurar que Cs manté la seva disposició a negociar els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 malgrat el preacord entre ERC i el govern espanyol anunciat pels republicans, el 'sí' del PNB i el possible vot a favor que les bases de Bildu decideixen aquest dijous. Segons Bal, les esmenes de Cs que configuren les principals "línies taronja" de Cs han superat la fase dels vetos del govern espanyol i "segueixen vives" en forma d'esmena, i per tant Cs es manté en disposició d'acordar els comptes de l'Estat amb Sánchez.

Bal ha afirmat que ERC "no té un acord signat amb el govern" agafant-se al fet que el portaveu dels republicans, Gabriel Rufian, ha anunciat un "preacord". "Encara no existeix aquest acord", ha dit abans de preguntar a ERC si "votarà que sí a nus pressupostos que mantenen la targeta sanitària única".

"Nosaltres volem negociar fins al final", ha afirmat en roda de premsa al Congrés dels Diputats. En tot cas ha insistit que Sánchez "s'haurà de decidir d'una vegada" entre la "moderació" de CS i els acord amb ERC i Bildu. "Nosaltres provarem de desbaratar aquests acords amb ERC i Bildu, i farem el que calgui perquè aquests pressupostos siguin bons per als espanyols"

Segons Bal, es mantenen vives les esmenes de les principals línies vermelles que Cs posava com a condició per mantenir la negociació amb el govern. Totes, ha dit, han superat la fase del veto al govern, com és el cas de les ajudes a fons perdut del 75% de la facturació a les Pimes que han vist reduïda la seva activitat a la meitat com a conseqüència del covid, així com que es consideri baixa laboral amb prestació el fet que els pares es quedin a casa perquè els seus fills han de quedar-se en quarantena.