Han fet falta 20 dies des que es van tancar les urnes i 16 des que les projeccions van assenyalar Joe Biden com a president electe dels Estats Units, però finalment la transició al país està oficialment en marxa. El demòcrata ha rebut llum verd de l'Administració de Donald Trump per iniciar formalment el procés, el que li dóna accés als més de set milions de dòlars de fons federals i altres recursos, incloent accés físic a edificis, personal i documents de l'Administració sortint. I encara que Trump segueix amb jocs malabars retòrics i pràctics per no admetre la seva derrota, la realitat s'ha imposat.

Poc després que la responsable de l'Administració de Serveis Generals, Emily Murphy, enviés una carta a Biden obrint finalment el procés, l'equip de transició del demòcrata va contactar amb el Departament de Defensa i altres per començar a organitzar les necessàries reunions. És prioritari per a l'equip de Biden el contacte amb les autoritats encarregades del combat contra la pandèmia de coronavirus, dels centres de control i prevenció de malalties als instituts nacionals de salut i els responsables de l'Operació Warp Speed, que planifica la producció i distribució de les vacunes.

L'inici de l'procés formal permet ja que l'FBI i altres agències realitzin les revisions de l'historial d'alts càrrecs elegits per Biden per al seu gabinet i el seu Govern, mentre el seu equip ja té accés a comptes de correu electrònic que acaben amb la terminació oficial governamental. gov o ptt.gov (per equip de transició presidencial).

A menys de 60 dies de la presa de possessió de Biden, la transició comença perquè s'han ensorrat els tres fronts des dels quals Trump ha intentat combatre el resultat a les urnes. Les seves acusacions sense proves d'un frau electoral massiu han convençut molts dels seus votants, però ningú més. I de les 22 demandes als tribunals, 21 ja han fracassat.