El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, s'ha pronunciat aquest dimarts sobre el preacord del seu partit per aprovar els pressupostos generals de l'Estat. "Volem disposar de les millors eines per la Generalitat i posar-les a disposició dels ciutadans" ha explicat. Per Sabrià, Catalunya passa per un dels moments "més complexos" de la història, i és per això que tenen "el deure" de donar-hi resposta. Això sí, el president del grup republicà ha defensat que el seu compromís amb la "república catalana" es manté intacte, però que hi ha un "mentrestant" que és molt "dur i difícil" per a molta gent. "No podem renunciar a res que ens permeti començar la reconstrucció del país" ha afirmat.

"Ningú pot ser partidari d'en com pitjor, millor" ha subratllat, afegint que no es pot delegar la gestió a partits com, per exemple, Ciutadans. Una formació que considera que "mai" vetllarà pels "interessos" de Catalunya. Sabrià ha afegit que al ser "un partit assembleari" el preacord queda ara pendent de la ratificació de l'executiva nacional del partit. Així doncs creu que la decisió final arribarà en les pròximes hores o dies, "però no més enllà".

El president del partit al Parlament també s'ha referit a la moció que presentarà la CUP al pròxim ple, en la qual demana als diputats i alts càrrecs que es rebaixin el sou un 14%. ERC ha dit que l'està estudiant per saber de què tracta exactament.