Balanç agredolç la darrera setmana als centres assistencials manresans amb sis defuncions més a causa del coronavirus, però vuit persones ingressades menys.

A la banda positiva també cal comptar les 36 altes que s'han pogut donar a pacients que han superat la malaltia durant els darrers set dies.

Entre Althaia i Sant Andreu sumen fins ara 276 defuncions a causa de la covid-19. Dimarts passat eren 270.

Les sis morts s'han distribuït en tres a Althaia i les altres tres a Sant Andreu.

Mentre que Althaia sempre ha tingut pacients de coronavirus durant tot el procés i el nombre acumulat de víctimes mortals és 195, a Sant Andreu n'hi ha hagut 17 comptabilitzades des del 15 d'octubre i corresponents a la segona onada. En total hi ha hagut 81 víctimes mortals.

Pel que fa a les persones hospitalitzades, n'hi ha 69 a Althaia i 79 a Sant Andreu.

En total 148. El dimarts dia 17 de novembre hi havia 156 ingressats, vuit més com ja s'ha dit, que corresponien 79 a Althaia i 77 a Sant Andreu.

La darrera setmana s'ha reduït el nombre d'ingressats a Althaia mentre que ha crescut lleugerament a Sant Andreu, que va tenir un pic de 86 ingressats dijous passat, així que les dades també tenen lectura a la baixa.

La xifra acumulada d'altes es continua engruixint i si fins ara se n'han donat 1.440, el dimarts 17 de novembre eren 1.404. Les altes actuals es distribueixen en 1.371 donades per Althaia i 69 per Sant Andreu, de les quals 21 corresponen a la segona onada de la pandèmia.

Les dades acumulades a les unitats d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són de 125 ingressos, 21 altes (5 a residència i 16 a casa), 17 defuncions i 8 persones que han deixat de ser positives de coronavirus però es mantenen ingressades.