Els serveis d'emergència han rescatat del mar tres cadàvers més pertanyents al grup d'uns 35 immigrants magribins que viatjaven a la pastera que es va enfonsar aquest dimarts a la nit a la costa d'Órzola, al nord de Lanzarote, molt a prop de la riba, cosa que eleva a set el nombre de morts en aquest sinistre.

Així ho ha anunciat el gerent del Consorci d'Emergències de Lanzarote, Enrique Espinosa, que ha precisat que efectius de bombers procedeixen a primera hora d'aquest dimecres a portar a terra els cossos sense vida d'aquests tres homes, que se sumen als de quatre cadàvers més, pertanyents a quatre homes, que van poder ser rescatats ahir a la nit.

En aquesta pastera viatjaven unes 35 persones, segons han informat aquest dimecres a EFE fonts de Salvament Marítim, que han detallat que 28 van ser rescatades i només una derivada a un centre sanitari.

La pastera en la qual viatjava aquest grup de magribins va bolcar cap a les 19.30 hores, quan es trobava ja gairebé al mateix moll d'Órzola, després de xocar contra una escullera.

Entre els supervivents, set asseguren ser menors d'edat, diu el Consorci d'Emergències de Lanzarote.

Els rescatats han explicat als serveis d'emergència que van sortir fa tres dies des de la costa d'Agadir (Marroc).

Salvament Marítim ha informat que el dispositiu de recerca que continuarà aquest dimecres a la zona per mirar de localitzar més integrants d'aquesta expedició d'immigrants el formen un helicòpter del Govern de les Canàries, un Helimer 202, efectius d'Emerlan i, possiblement, una patrullera de la Guàrdia Civil.

Ahir a la nit, mentre els serveis d'emergència continuaven buscant possibles supervivents d'aquest naufragi, una altra pastera era localitzada uns deu quilòmetres al nord de Lanzarote.

Es tractava, segons ha informat Salvament Marítim, d'una barqueta ocupada per 19 magribins, entre els quals, un menor i una dona, de qui es va fer càrrec una patrullera de la Guàrdia Civil, que els va desembarcar al moll d'Arrecife cap a les 23.30 hores.

També a Lanzarote es busca aquest dimecres una altra pastera els ocupants de la qual han alertat a través d'una trucada que es troben a prop de l'illa, per això s'han activat l'Helimer 222 i la Salvamar 'Mízar', que encara no els han trobat.