26 de novembre de 2020
26.11.2020
Regió7

Catalunya rebrà 1.581 milions de la segona assignació dels fons Covid

El departament d’Empresa obre una nova línia d’ajuts al sector turístic dotat amb 19 milions

25.11.2020 | 23:46
Catalunya rebrà 1.581 milions de la segona assignació dels fons Covid

Catalunya rebrà 1.581 milions dels 8.000 milions d´euros de la segona assignació de Fons Covid per a les comunitats realitzada pel Govern central, i amb la qual es culmina el repartiment dels 16.000 milions habilitats fins ara per les autonomies.

El Butlletí Oficial de l´Estat (BOE) va publicar ahir dimecres les dues ordres ministerials d´Hisenda que estableixen la distribució d´aquests fons, pensats per pal·liar l´impacte negatiu de la pandèmia a les comunitats autònomes.

En concret, en els pròxims dies s´espera que es transfereixin els 474 milions procedents del tercer tram (el segon sanitari) i uns altres 1.107 milions el proper mes de desembre per compensar la menor activitat econòmica, segons va destacar en un comunicat la delegació del Govern central a Catalunya.

Aquesta transferència es suma als més de 1.246 milions que es van distribuir al juliol del primer tram sanitari i als 337 milions del setembre del tram educatiu.

Amb la suma de tots aquests traspassos de recursos, Catalunya, amb 3.166 milions d´euros, és la segona comunitat autònoma en volum de fons per combatre els estralls de la Covid-19, darrere de la de Madrid -3.346 milions -.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va assenyalar que «el Fons COVID-19 és la major transferència de recursos de la història i ha permès que les autonomies puguin avançar els recursos suficients als sectors més afectats per la pandèmia».

Amb la publicació aquest dimecres de les dues ordres ministerials es tanca l´assignació prevista dels 16.000 milions d´euros, després dels 6.000 milions distribuïts al juliol per al tram sanitari i els 2.000 milions del setembre de l´educatiu.

D´altra banda, El Diari Oficial de la Generalitat va publicar ahir la convocatòria per tramitar ja la nova línia d'ajudes directes per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la Covid-19, dotada amb 19 milions d'euros.

El sistema d'adjudicació serà el de la concurrència no competitiva i l'adjudicació per ordre de presentació, un sistema que la conselleria de Treball ha abandonat després de la polèmica dels autònoms.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook