El líder del PP, Pablo Casado, i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, van reivindicar, en dues visites a Catalunya, l´autonomia de Madrid per apujar o abaixar impostos davant de l´harmonització fiscal que plantegen el Govern central i ERC.

El president dels populars considera que aquesta mesura és «il·legal i inconstitucional a Espanya» perquè, com a Estat autonòmic, s´ha de permetre un marge a les regions perquè apugin o abaixin impostos segons considerin.

Per a Díaz Ayuso, és una «imposició ideològica» que no persegueix el benefici del conjunt dels ciutadans, sinó que simplement busca «perjudicar» Madrid.

Els dos dirigents populars van protagonitzar actes ahir a Catalunya: Casado va anar a Tarragona amb el líder del PP Català, Alejandro Fernández, i la presidenta de la Comunitat de Madrid va fer una roda de premsa com a punt final a la seva visita d´un dia i mig a Barcelona.

Els viatges previs a la campanya de les eleccions catalanes del 14 de febrer formen part de l´estratègia dels populars per reforçar la seva influència a Catalunya.